Waarom moet je je baard goed verzorgen?

In deze blog zullen wij de vraag beantwoorden: Waarom moet je je baard goed verzorgen?
Als je je baard laat groeien, komt de echte mannelijkheid in je naar boven. Je ziet verschillende baarden om je heen, de een heel warrig en de andere strak en netjes. Een ding dat je zeker wilt voorkomen is dat je er warrig bijloopt met je baard. Een strakke baard straalt uit dat je jezelf goed verzorgt en dat je hygiënisch bent. Dit is echter niet ingewikkeld om te bereiken maar vergt wel een klein beetje moeite van jezelf.

Hieronder wordt er bespreken waarom het nou zo belangrijk is om je baard goed te verzorgen.

Je ziet er verzorgd uit

Het laatste wat je wilt is er onverzorgd bij lopen. De huidige mannelijk modellen hebben een strakke en nette baard. Als jij dit ook wilt, ontkom je er niet aan om je baard goed te verzorgen. Het verzorgen van je baard gaat vaak samen met het stylen van de baard. Wanneer je baardolie en baardbalsem aanbrengt, breng je tegelijkertijd je baard in model. Ook het met regelmaat trimmen van de baard wordt aangeraden om er mannelijk en verzorgd bij te lopen. Weten waarom je de baard moet trimmen en hoe je dit het beste kunt doen? Lees onze blog: Hoe moet ik mijn baard trimmen?

je-baard-ziet-er-verzorgd-uit
 

Het stimuleert je baardgroei

Tegenwoordig zie je veel verschillende producten die beweren dat het haar sneller zal laten groeien. Bijna al deze producten werken helaas niet en de producten die enigszins een werking hebben zijn tijdelijk en schadelijk voor het lichaam (werken met hormonen).

Er is echter één bewezen manier om je baard beter te laten groeien, of eigenlijk beter gezegd om ervoor te zorgen dat niks de baardgroei tegenhoudt. Dit is een goede baardverzorging. Dit lijkt misschien overbodig in het begin als je baard nog niet echt te stylen is en nog niet volledig gegroeid is. Toch is dit de enige manier die werkt en wij adviseren dan om dit ook zeker niet over te slaan. Een goede baardverzorging met producten zoals baardshampoo, baardolie en baardbalsem voeden de baard. De producten zorgen er daarnaast voor dat de huid niet uitdroogt en dat baardroos zich niet voordoet. Het is hierbij ook erg belangrijk dat je met regelmaat de baard trimt en bijwerkt. Zo heeft de baard een optimale situatie om te groeien.

Besteed dus vanaf het begin dat je een baard laten groeien veel aandacht aan het verzorgen van je baard.

stimuleert-de-baardgroei

Het zorgt voor een goede hygiëne

Net als bij de rest van je lichaam, is hygiëne zeer belangrijk voor het verzorgen van je baard. Een goede hygiëne is de basis van de gezondheid en zorgt ervoor dat je elke dag weer lekker in je vel zit. Het goed wassen en verzorgen van je baard is eigenlijk niet meer dan logisch. Denk er maar over na; je gaat toch ook niet de deur uit, zonder dat je de rest van je lichaam gewassen en verzorgd hebt?

Je wast de baard met water en goede baardshampoo. De baardshampoo van BAØRD kan je dagelijks gebruiken, aangezien de baardshampoo is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het gebruiken van de baardshampoo zorgt voor een hygiënische baard in topconditie.

baard-hygiëne

Het laat je lekker ruiken

Als laatste wil je zeker niet hebben dat je ergens komt en mensen ruiken dat je baard stinkt. Door sporten en bewegen blijft zweet in de baard hangen. Ook komt er vuil in de baard die zich kan ophopen en tot een onfrisse lucht kan leiden.

De verzorgende producten zoals baardshampoo, baardolie en baardbalsem maken de baard schoon en geven tegelijkertijd een frisse geur aan je baard.

Na het aanbrengen van verzorgende producten, sluit je jouw dagelijkse baardverzorgingsritueel af met het goed kammen en borstelen van de baard. Zo worden de baardharen gestimuleerd om in de juiste richting te groeien en creëer je ook nog eens exact het gewenste model. Gebruik bij voorkeur wel een speciale houten baardkam en baardborstel, want deze levert betere resultaten op dan een gewone kam. Succes met het verzorgen van jouw baard!

BEN JIJ DOOR DIT ARTIKEL GEÏNTERESSEERD GERAAKT IN DE BAARDVERZORGING PRODUCTEN VAN BAØRD?
BEKIJK DAN NU ONS GEHELE AANBOD !

  

Dit vind je misschien ook interessant

 

img

Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen