3 tips hoe je jouw badkamer haarvrij houdt tijdens het scheren

Iedereen heeft er wel last van: na het scheren vind je door de gehele badkamer je baardharen. De gootsteen ligt helemaal vol met haren en kan hierdoor verstopt raken wanneer je lange baardharen hebt. Vervolgens gaat je vriendin naar de badkamer en wordt ze boos op je, omdat je de badkamer niet hebt opgeruimd.

Voor je eigen hygiëne en om hoofdpijn van je vriendin te voorkomen, zou het fijn zijn als jouw badkamer volledig haarvrij blijft tijdens het scheren. Dan hoef je niet na het scheren de gehele badkamer op te ruimen en ben je in 1 keer klaar.

Een oplossing die vele mensen gebruiken om ervoor te zorgen dat de haren niet door de gehele badkamer liggen, is scheren onder de douche. Mensen vinden het fijn aangezien je haren al nat en zacht worden tijdens het douchen, wat het scheren makkelijk maakt.

onder-de-douche-scheren

Echter zitten er wel nadelen aan het scheren onder de douche:

1. Baardharen zijn langer wanneer ze vochtig zijn. De haren rekken zichzelf uit als het ware wanneer het vochtig wordt. Dit wil je voorkomen bij het trimmen. Als je een natte baard trimt en vervolgens de baard droogt, dan is de baard vaak korter dan gewenst. 

2. Een elektrische trimmer zal slechter presteren onder de douche. Zelfs als je scheerapparaat geschikt is voor gebruik onder de douche, zal hij niet uitblinken. Natte haren zijn veel moeilijker om op te pakken en door te snijden met een scheerapparaat.

3. Je haren zullen plakken aan de muur en het glas. Als je met meerdere mensen in huis woont is dit zeer onhygiënisch en zit de rest hier niet op de wachten.

4. Tijdens het douchen kan je niet goed zien wat je doet. Je baard scheren of trimmen zonder het goed te kunnen zien, is als rijden met je ogen dicht, geen beginnen aan.

5. De natte omgeving is slecht voor je scheermes. Veel mensen laten hun scheermes in de douche liggen. Als je je scheermesje laat drogen in de douche, veroorzaakt dit oxidatie en zullen je scheermesjes gaan roesten.

Dus je baard scheren of trimmen onder de douche is nou niet echt de oplossing waar je naar opzoek bent. Weten hoe je het beste je baard kan trimmen? Lees onze blog: Hoe moet ik mijn baard trimmen?

Wat biedt dan wel de oplossing voor jou?

BAØRD heeft de oplossing ontwikkeld: BAØRD Baard Schort

scheerschort

Het BAØRD Baard Schort vangt alle haren op tijdens het scheren of trimmen van de baard. Na het scheren of trimmen kan je de haren gemakkelijk in de prullenbak gooien. Zo blijft je badkamer haarvrij!

Hoe moet je het Baard Schort gebruiken zodat je badkamer schoon blijft?

1. Zet als eerste de prullenbak naast je, als dit mogelijk is. Bevestig de klittenband om je nek en maak de zuignappen vast aan de spiegel. Zorg dat je de zuignappen ten hoogte van je gezicht vastmaakt, zodat de haren niet uit het schort kunnen vallen.

baard-schort-plak-zuignappen-vast-aan-de-spiegel

2. Nu is het tijd om te trimmen of te scheren. Het schort zal alle haren opvangen.

baard-schort-vangt-haren-op

3. Maak na het trimmen de zuignappen los. Houd het schort te hoogte van de prullenbak en leeg het schort in de prullenbak. Let hierbij goed op dat het schort volledig boven de prullenbak hangt zodat er geen haren naast vallen.

baard-schort-haren-weggooien

Conclusie

Wil je ervoor zorgen dat je badkamer haarvrij blijft tijdens het scheren of trimmen dan brengt trimmen onder de douche niet de gewenste oplossing. De oplossing is echter makkelijk. Het Baard Schort van BAØRD is makkelijk in gebruik en je behoudt alle voordelen van het trimmen voor de spiegel.

Lees de blog De beste baardverzorging producten als je meer te weten wilt komen over baardverzorging.

BEN JIJ DOOR DIT ARTIKEL GEÏNTERESSEERD GERAAKT IN HET BAARD SCHORT VAN BAØRD?
BEKIJK DAN NU MEER INFORMATIE OVER HET BAARD SCHORT VAN BAØRD!

 

Dit vind je misschien ook interessant

 

img

Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen