Wat is No Shave November en hoe doe je mee?

In deze blog zullen we uitleggen wat No Shave November is en hoe je mee doet.

No-Shave November probeert het bewustzijn te vergroten voor kanker onder mannen. De organisatoren willen dat mensen hun haar, dat veel kankerpatiënten verliezen, omarmen en laten groeien, zoals de initiatiefnemers van de vakantie zeggen, 'wild en vrij'. No Shave November is een leuke en creatieve manier om mensen eraan te herinneren dat veel van onze familie en vrienden helaas elke dag moeten worstelen met de ziekte en inspanning leveren om het te bestrijden. De organisatoren moedigen de deelnemers aan om het geld dat ze normaal aan haarverzorging zouden uitgeven, te doneren aan organisaties die onderzoek doen naar kanker of kanker bestrijden.

De historie achter No Shave November

No Shave November werd opgericht in 2009, twee jaar na het overlijden van Matthew Hill, die in november 2007 worstelde met darmkanker. De familie van Matthew Hill richtte vervolgens de organisatie op in 2009.

Het idee om in november gezichtshaar te gebruiken om bewustzijn te creëren, ontstond in 2003 in Australië met een groep vrienden die de term 'Movember' bedachten, als verwijzing naar hoe ze hun snor lieten groeien en geld inzamelden voor liefdadigheidsinstellingen voor mannen tijdens die maand. De Movember Foundation en No-Shave November zijn twee afzonderlijke entiteiten, maar ze steunen allebei en roepen op tot hetzelfde: stop met scheren (of laat een snor groeien) gedurende de maand november om het bewustzijn te vergroten en te doneren aan dit soort goede doelen.

In de afgelopen jaren dat de twee goede doelen bestaan, hebben ze miljoenen euro’s kunnen inzamelen ter ondersteuning van liefdadigheidsinstellingen die onderzoek doen naar de preventie van prostaat-, teelbal- en colorectale kanker.

no-shave-november-baard-groeien

Hoe doe je mee aan No Shave November?

Het idee van No Shave November is vrij simpel. Je scheert je gezichtsbeharing op 1 november. Je laat vervolgens je gezichtsbeharing de gehele maand november groeien zonder naar de barbier te gaan of jezelf te scheren. Het geld wat je in november bespaart aan kosten voor de kapper of de barbier en de kosten van je scheermesjes, doneer je aan het goede doel.

Officieel gezien betekent dit dat je met een kaal gezicht begint op 1 november. Wij pakken het iets breder en vinden ook dat je prima kan beginnen met een strak getrimde baard waarbij je de contouren hebt gedefinieerd met een scheermes of trimmer. Uiteindelijk willen we gewoon zo veel mogelijk baarden zien in november om aandacht te vragen voor kanker bij mannen.

Mag je wel je baard onderhouden tijdens No Shave November?

Het gebruik van verzorgende producten als Baardolie of Baardbalsem is volledig toegestaan tijdens No Shave November.

Het bijwerken van je contouren met een scheermes of trimmer is officieel gezien niet toegestaan. Wij zullen je echter niet straffen en vinden het nog steeds geweldig dat je meedoet zodat we uiteindelijk meer aandacht krijgen voor kanker bij mannen en geld kunnen doneren aan het goede doel!

Wij adviseren om je baard verder goed te verzorgen met producten zoals baardolie en baardshampoo om er fris uit te blijven zien.

baardverzorging-set-baord


Wat is het verschil tussen Movember en No Shave November?

Het grootste verschil tussen Movember en No Shave November is dat je bij Movember je snor laat groeien en bij No Shave November scheer je de gehele maand niet.

In principe kan je dus tijdens Movember geen baard laten groeien, al zal niemand je tegenhouden.

Movember zet zich in voor de gehele bewustwording van de gezondheid van mannen, terwijl No Shave November zich wat specifieker richt op kankerpreventie bij mannen.

bram-krikke-snor

BAØRD doneert nu €1,- per bestelling

BAØRD wilt ook zijn steentje bijdragen tijdens No Shave November is daarom gekomen met een geweldige actie. Bij elke bestelling die wordt gedaan in de maand november, doneert BAØRD €1,- aan het goede doel van KWF Kankerbestrijding.


Succes met het groeien van je baard en we hopen dat je een bestelling plaatst in november zodat wij kunnen doneren aan het goede doel!

 

 

Dit vind je misschien ook interessant

 

img

Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen