24 Populairste Baard Modellen Voor Mannen In 2023

In deze blog bespreken wij de 24 populairste baard modellen voor mannen in 2023.
Het is geen geheim dat baarden zeer populair zijn bij mannen. Baarden hebben het vermogen om je uiterlijk totaal te veranderen. Uit onderzoek aan de Universiteit van Queensland is gebleken dat vrouwen zich meer aangetrokken voelen tot mannen met gezichtsbeharing dan mannen zonder gezichtsbeharing. Één zeer belangrijke redenen om je baard te laten groeien. Wel is het hierbij belangrijk dat je een verzorgde baard behoudt. 

Niet elke man heeft de baardgroei van een echte viking. De ene man heeft van jongs af aan al een volle baardgroei en de andere man heeft veel moeite om een volle baard te laten groeien. Bij een minder volle baard is het belangrijk om een baard model te kiezen die goed bij jou past. Zo goed als elke man heeft wel plekken waar de baardgroei minder is dan bij de rest van de baard. Dit is helemaal niet erg. Kies gewoon voor een baard model die bij jouw gezicht, style en baardgroei past.

Ook voor mannen met een volle baardgroei is het kiezen van een passend baard model erg belangrijk. Een baard model zegt veel over je persoonlijkheid, dus kies een baard model die bij jou past.

Samen met onze baardexperts hebben wij een lijst voor je samengesteld met de beste baard modellen van 2023 die ervoor gaan zorgen dat jij er onweerstaanbaar uit gaat zien. Voor elke man is er een passende baardstijl. Of je nu op zoek bent naar iets stoers of iets subtielers, in deze gids vind je de passend baardstijl.

De beste baard modellen van 2023. Hier komen ze dan, de top 24 beste baard modellen die je moet uitproberen in 2023.

1. Ducktail Baard

De Ducktail, vertaalt van het Engels naar het Nederlands: eenden staart, wordt zo genoemd omdat, zoals je misschien al geraden had, het ongeveer dezelfde vorm heeft als de staart van een eend. De Ducktail is een echt mannelijk en stijlvol baard model. Het baard model heeft de neiging om een ​​puntig uiterlijk te hebben bij de kin en ziet er het beste uit als het tussen de twee en zes centimeter wordt gedragen. De Ducktail Baard bestaat al lang maar ook in 2023 is het een zeer populaire stijl.

De baardstijl houdt in dat je het haar op je kin laat groeien, maar de bakkebaarden, nek en snor trimt, zodat de baardgroei op je kin aanzienlijk prominenter is. Een aanrader is om bij de bakkebaarden een fade/overloop te doen voor het strakke effect. Het vergt wel enig onderhoud om de ducktail er continue goed uit te laten zien maar dan mag het resultaat er ook zeker wezen.

Het belangrijkste verschil tussen een eenden staart en andere baard modellen is dat de kinbaard in een punt loopt. Dit betekent dat je de wangbaard en bakkebaarden regelmatig moet trimmen. 

Wij adviseren dit Baard model aan mannen die graag een stoere look willen creëren en een volle baardgroei hebben. Het Baard model past bij ieder gezicht.

 ducktail-baard-modellen-2022-baord-1 ducktail-baard-modellen-2022-baord-2


2. Ringbaard

De Ringbaard is een zeer populair baard model en is ook erg mannelijk. Bij de Ringbaard sluit de snor aan bij de baard en haal je de baardharen bij de bakkebaarden en wang weg. Je laat dus alleen de baard groeien op de kin en snor en zorgt voor strakke lijnen tussen de baard en snor.

Het belangrijkste verschil tussen de Ringbaard en andere baard modellen is dat je zowel de snor en kinbaard laat groeien, het op elkaar aan laat sluiten en geen bakkebaarden laat groeien.

Wij adviseren dit Baard model aan mannen die nog niet een volle baardgroei hebben op de wang, maar wel op de kin en snor. Het is ook ideaal voor mannen met een rond gezicht, omdat het namelijk lengte toevoegt aan je kin wat je gezicht minder rond maakt. Verder past het baard model bij ieder gezicht.

ringbaard-baard-modellen-2022-baord-1 ringbaard-baard-modellen-2022-baord-2


3. Chevron Snor

Baarden zijn sexy en cool, maar sommige zijn moeilijker te kweken en te onderhouden. De Chevron Snor is een van de gemakkelijkere opties om uit te proberen en kan met minimale inspanning een subtiel statement maken. Het baard model heeft een dikke snor dat de bovenlip helemaal bedekt. Het kan naar beneden groeien tot de hoeken van de lip, maar heeft een heel natuurlijk uiterlijk. Dit is de focus van je look omdat de rest van het gezicht glad geschoren is of slechts een klein beetje stoppelbaard is; het contrast trekt nog meer aandacht naar je lippen.

Dit gezichtshaar heeft een uitgesproken jaren 80-gevoel, maar je kunt het moderniseren met hoe je je hoofdhaar draagt.

Bij dit Baard model laat je de gehele snor groeien en scheer je de rest van de gezichtsbeharing weg. De snor mag langs de hoeken van je lip lopen, dus geen kleine snor.

We adviseren dit Baard model aan mannen die een goede snorgroei hebben en houden van de 80s stijl.

chevron-snor-baard-modellen-2022-baord-1 chevron-snor-baard-modellen-2022-baord-2 


4.  Beardstache

De Beardstache kan het best worden omschreven als een baard model die een snor combineert met een stoppelbaard. Je kan bijvoorbeeld de Chevron combineren met een flinke stoppelbaard van 4-5 mm lang, die de rest van het gezicht bedekt. De snor zelf mag je wel meerdere maanden laten groeien, een flinke snor is hierbij de basis. Ook dit model heeft 80s look, maar kan ook goed gemoderniseerd worden met de stijl van je hoofdhaar.

Het baard model, stoppelbaard + snor, is zeker erg populair op dit moment.

De stoppelbaard is het belangrijkste verschil ten opzichte van bijvoorbeeld de Chevron.

We adviseren dit Baard model aan mannen die een goede snorgroei hebben en houden van de 80s stijl. Het Baard model past zeer goed bij mensen met een driehoekig of vierkant gezichtsvorm. Dit komt omdat de nadruk wordt gelegd op de sterke kaaklijn die normaal verborgen gaat onder de volle baard.

beardstache-baard-modellen-2022-baord-1 beardstache-baard-modellen-2022-baord-2


5. Van Dyke Baard

De Van Dyke baard (ook wel de Van Dyck of Vandyke genoemd) heeft zijn naam gekregen van de uit 17de eeuwse Vlaamse kunstenaar Anthony van Dyck. Anthony van Dyck had een puntige kinbaard met een snor die niet aan de baard vastzat. Het baard model is al eeuwen zeer populair en gedragen door veel bekendheden, denk bijvoorbeeld aan Colonel Sanders van KFC. Ook bekendheden zoal Christian Bale, Johnny Depp en Pierce Brosnan rocken de baardstijl. In 2023 is dit zeker nog één van de populairste baard modellen.

Bij het Baard model laat je de baard groeien op de kin en laat je hierbij een flink snor staan. Belangrijk hierbij is dat de snor en kinbaard niet connecten, anders is het gewoon een normale Goatee. De kinbaard laat je ongeveer tussen de 1,5cm en 5cm groeien. De kinbaard laat je vervolgens lopen in een punt.

Het typische bij de Van Dyke Baard is dat je de kinbaard niet te lang laat worden. De rest van het gezicht is gladgeschoren. Daarbij is het unieke dat de kinbaard in een punt loopt.

Het is in principe een makkelijk baard model, omdat je alleen gezichtshaar laat groeien op je kin en bij je snor. We adviseren dit baard model dan ook aan mannen die niet een volle baardgroei hebben, maar wel op de kin en snor. Het is ook ideaal voor mannen met een rond gezicht, omdat het namelijk lengte toevoegt aan je kin wat je gezicht minder rond maakt.

van-dyke-baard-modellen-2022-baord-1 van-dyke-baard-modellen-2022-baord-2


6. Gemiddelde stoppelbaard

Gemiddelde stoppelbaard verklapt het eigenlijk al, bij het baardmodel laat je gemiddelde stoppels groeien. In het Engels noemen ze het de “Medium Stubble” en is het ook wel bekend als de “3 day beard”. Als deze namen al doen vermoeden, is dit baard model snel te groeien en vergt weinig zorg. De Gemiddelde Stoppelbaard is op dit moment zeer populair in 2023.

De gemiddelde stoppelbaard is ongeveer 1 tot 3 mm lang. Een man met gemiddelde baardgroei zal in staat zijn om in 3 tot 5 dagen een gemiddelde stoppelbaard te laten groeien als het uitgangspunt gladgeschoren is.

Het verschil met de lange stoppelbaard ten opzichte van andere baard modellen is dat je gezichtshaar laat groeien zonder contouren te definiëren.

Wij adviseren dit baard model aan mannen met en prima baardgroei, aan mannen die weinig willen doen aan hun baardstyling en er niet gladgeschoren bij willen lopen.

gemiddelde-stoppelbaard-baard-modellen-2022-baord-1 gemiddelde-stoppelbaard-baard-modellen-2022-baord-2


7. Lange stoppelbaard

De Lange Stoppelbaard lijkt erg op de Gemiddelde Stoppelbaard, alleen laat je de stoppelbaard langer groeien. In het engels noemen ze het de “Long Stubble” en is het ook wel bekend als de “10 day beard” of de “lazy man’s beard”. Ook bij de Lange Stoppelbaard vergt het weinig zorg. De lange stoppelbaard is een van de meest aantrekkelijk baardstijlen die een man kan laten groeien, vinden vrouwen. Het is perfect voor mannen die weinig moeite willen stoppen in het groeien van een volle baard, maar ook niet een gladgeschoren gezicht willen. De lange stoppelbaard is ongeveer 4-5 mm lang, waardoor het de langste van de stoppelbaardtypes is. Een man met gemiddelde baardgroei zal in staat zijn om in 10 dagen een zware stoppelbaard te laten groeien als het uitgangspunt gladgeschoren is.

Het verschil met de lange stoppelbaard ten opzichte van andere baard modellen is dat je gezichtshaar laat groeien zonder contouren te definiëren.

Wij adviseren dit baard model aan mannen met en prima baardgroei, aan mannen die weinig willen doen aan hun baardstyling en er niet gladgeschoren bij willen lopen.

lange-stoppelbaard-baard-modellen-2022-baord-1 lange-stoppelbaard-baard-modellen-2022-baord-2


8. Balbo

Het baard model de Balbo heeft zijn naam te danken aan Italo Balbo. Hij was een van de belangrijkste personen van de mars op Rome die in 1922 de Italiaanse fascisten aan de macht bracht. In tegenstelling tot de tandenborstelsnor (van bijvoorbeeld Hitler) is de Balbo erin geslaagd zijn sombere verleden te overwinnen en een gevierde en stijlvolle baard te worden.

Bij de Balbo zijn er geen bakkebaarden, de kinbaard strekt zich in volledige breedte langs de kaak. Het gaat daarbij gepaard met gladgeschoren wangen en de snor zit los van de kinbaard.

Het grootste verschil met dit baard model ten opzichte van andere baard modellen is dat de snor los zit van de baard en dat de kinbaard in volledige breedte loopt.

Wij adviseren dit baard model aan mannen die houden van een oldschool look en goede baardgroei hebben op de kin/kaak. Ideaal voor mannen die slechte baardgroei hebben bij de bakkebaarden.

balbo-baard-modellen-2022-baord-1 balbo-baard-modellen-2022-baord-2

9. Boxed Baard

De Boxed Baard is een baard model die zich kenmerkt aan zijn scherpe contouren, waardoor het soms kan lijken op een soort box rond je kaaklijn. Dit baard model geeft je een echte mannelijk look, maar vergt wel de juiste verzorging.

Er zijn drie hoofdtypen van de Boxed Baard:
- Korte boxed baard: gemakkelijk de meest populaire met een lengte van 1–1,5 cm.
- Medium boxed baard: schonere versie van de volle baard, lengte is 2-5 cm.
- Lange boxed baard: ook bekend als "de vierkante baard", meer dan 7cm lang.

Essentieel bij dit baard model is dat de lengte van de baard overal gelijk is. Kijk hierbij zelf welke baardlengte jouw voorkeur heeft. De neklijn is scherp en gladgeschoren, 2cm boven de adamsappel.

Wij adviseren dit baard model aan mannen met een volle baardgroei, maar die niet een te heftige baard willen laten groeien. Bij dit baard model is een goede baardverzorging wel zeer belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat de contouren scherp blijven. Ook is het erg belangrijk dat je bij dit baard model de juiste baardverzorgingsproducten gebruikt zoals Baardolie.

boxed-baard-modellen-2022-baord-1 boxed-baard-modellen-2022-baord-2
baardolie-baord-bestellen-baard-modellen-2022


10. Gaotee

Na de karakteristieke full-face baard, is het meest voorkomende baard model toch wel de Goatee. De Goatee is een klein puntige kinbaard, vergelijkbaar met het soort dat je bij geiten kunt zien, vandaar de Goatee. De Goatee bedekt de bovenlip en de kin van de man, maar niet de wangen. De wangen en kaaklijn zijn volledig gladgeschoren. Echter zijn er veel verschillende variaties op dit baard model, maar de essentie ligt bij de kinbaard en snor.

Het verschil tussen de Goatee en de Ringbaard is dat bij de Ringbaard de baard aan de snor vast zit en bij de Goatee hoeft dit niet zo te zijn. En vele gevallen zit de baard dan ook los van de snor.

Wij adviseren dit Baard model aan mannen die nog niet een volle baardgroei hebben op de wang, maar wel op de kin en snor. Het is ook ideaal voor mannen met een rond gezicht, omdat het namelijk lengte toevoegt aan je kin wat je gezicht minder rond maakt.

goatee-baard-modellen-2022-baord-1 goatee-baard-modellen-2022-baord-2 

11. Chin Strap

De Chin Strap is een baard model waarbij je in principe alleen haar laat groeien over de kaaklijn. Het is vroeger een zeer populair baard model geweest. Onder andere president Abraham Lincoln had het baard model. Echter is op dit moment De Chin Strap niet meer mega populair, maar kan zeker het proberen waard zijn.

Bij de Chin Strap laat je de baard groeien rond je kin en kaaklijn. De breedte van de baard die over de kaaklijn loopt, ligt tussen de 2-5 cm. Je kan het dus zien als een dunne lijn over de kaak. Het meest populaire van deze tijd is om het rond de 5cm lang te houden. Een dunne lijn is wat ouderwets en wordt soms geassocieerd met criminaliteit. Maar laat dit je niet tegenhouden. Wil je een dunne Chin Strap dan moet je dat zeker doen!

Het onderhouden van Chin Strap is wel redelijk tijdrovend. Je moet er voor zorgen dat het strakke contouren behoudt en dat de bovenwangen gladgeschoren blijven.

We adviseren het baard model aan mannen die het niet erg vinden om hun baard te verzorgen en bij voorkeur een ovaal of vierkant gezicht hebben. Ook is het perfect voor mannen met een goede kaaklijn, dan kan de Chin Strap extra nadruk leggen op de kaaklijn zonder hem te verbergen onder een flinke baard.

chin-strap-baard-modellen-2022-baord-1 chin-strap-baard-modellen-2022-baord-2


12. Imperial Baard

De Imperial Baard is zeer populair geweest in verschillende momenten in de geschiedenis. Het mist wel enigszins een duidelijk definitie van het baard model, want in feite is het meer een groep baard modellen bij elkaar. Het belangrijkste aan de Imperial Baard is dat je de snor en baard op de wangen laat groeien, maar de kin gladscheert. Het is een oldschool baardstijl die zeker nog goed staat in de moderne tijd.

De baard moet minimaal 4-6 weken lang zijn. Hoe lang je het verder laat groeien is aan jezelf.

Het belangrijkste verschil van de Imperial Baard ten opzichte van andere baard modellen is dat het geen kinbaard bevat, maar wel de wangbaard en snor.

We adviseren dit baard model voor mannen die houden van geschiedenis en een driehoekig, diamant of vierkant gezicht hebben. We raden het af voor mannen met een ovaal of rond gezicht.

imperial-baard-modellen-2022-baord-1 imperial-baard-modellen-2022-baord-2


13. Anchor Baard

De Anchor Baard is een zeer populair model in 2023 en wordt door veel bekende mannen gerockt. Bij het Baard model laat je de baard groeien op de kin en laat je hierbij een lichte snor groeien. Belangrijk is dat de snor en kinbaard niet connecten, anders is het gewoon een normale Goatee. De kinbaard laat je ongeveer tussen de 1,5cm en 5cm groeien.

De Anchor Baard lijkt enorm op de Van Dyke Baard, maar het verschil zit hem in dat de Van Dyke Baard bij de kin in een punt loopt en bij de Anchor Baard is het bij de kin recht. Ook laat je bij de Van Dyke Baard de snor flink groeien, waar je bij de Anchor Baard een lichte snor groeit.

Het is in principe een makkelijk baard model, omdat je alleen gezichtshaar laat groeien op je kin en bij je snor. We adviseren dit baard model dan ook aan mannen die niet een volle baardgroei hebben, maar wel op de kin en snor. Het is ook ideaal voor mannen met een rond gezicht, omdat het namelijk lengte toevoegt aan je kin wat je gezicht minder rond maakt.

anchor-baard-modellen-2022-baord-1 anchor-baard-modellen-2022-baord-2 


14. Garibaldi Baard

De Garibaldi Baard heeft zijn naam te danken aan de beroemde Italiaanse generaal Giuseppe Garibaldi. De Garibaldi is een oude baardstijl, maar ook dit jaar is het weer erg populair. De Garibaldi Baardstijl is een volle baard met een baardlengte van 5 tot 20 cm en heeft een brede onderkant. Het duurt gemiddeld 4 maanden om de perfect Garibaldi Baard te laten groeien. De baardstijl heeft een natuurlijk look en hoef je dus ook minimaal te trimmen.

De Garibaldi Baard staat bekend als enigszins onverzorgde baardstijl die past bij een ontspannen man. Het vergt lichte zorg waarbij je minimaal hoeft te trimmen en te onderhouden om te voorkomen dat het een warrige boel wordt.

Het belangrijkste verschil van de baardstijl ten opzichte van andere baard modellen is dat je de contouren, vooral bij de wang, minder scherp zet.

Wij adviseren dit baard model aan de man met stevige baardgroei. Het is een ideaal baard model als je weinig moeite wilt doen. Verder past het baard model bij zowel iedere gezichtsvorm.

garibaldi-baard-modellen-2022-baord-1 garibaldi-baard-modellen-2022-baord-2


15. Bandholz Baard

De Bandholz Baard heeft zijn naam te danken aan de baard expert Eric Bandholz. Het is een moderne baard voor de echte baardfanaat. Het idee van de Bandholz Baard is dat je de baard 1 jaar laat groeien zonder te trimmen of de contouren bij te werken. Het zal er dus bij iedere man anders uitzien, omdat niemand dezelfde baardgroei heeft. Echter kan je proberen om het er vergelijkbaar uit te laten zien als op de afbeelding. Belangrijk is dat je de baard in ieder geval voor 1 jaar laat groeien.

Het is een lang baard model, waarbij vooral geduld nodig is.

Het verschil ten opzichte van andere baard modellen is dat je bij de Bandholz Baard de baard 1 jaar lang laat groeien en geen strakke contouren definieert.

Wij adviseren dit baardmodel aan mannen met een volle en sterke baardgroei. Het is ideaal voor mannen die houden van een lange baard die niet te strak gecontourd is. Het is erg belangrijk bij een lange baard om de juiste baardverzorgingsproducten te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de baard zo goed mogelijk kan groeien.

Opzoek naar een totale set waar de benodigde producten in zitten voor jouw baardverzorging? Bekijk dan Ultieme Baardverzorging Set.

bandholz-baard-modellen-2022-baord-1 bandholz-baard-modellen-2022-baord-2
de-ultieme-baardverzorging-set-bestellen16. Extended Goatee

De Extended Goatee is, zoals de naam al doet vermoeden, een variant op de normale Goatee. De Extended Goatee is populair baard model in 2023 en wordt ook veel gezien onder bekende Hollywood sterren. Het idee van de Extended Goatee is dat je de normale laat groeien en vervolgens baardhaar laat groeien over de kaaklijn, zonder bakkebaarden te laten groeien. De bakkebaarden scheer je dus weg. Laat bij dit baardmodel de haren op de kaaklijn kort en zorg er ook voor dat de kinbaard niet te lang wordt. Wel mag de kinbaard langer zijn dan de haren op de kaaklijn.

Het verschil tussen de Extended Goatee en de Ringbaard is dat bij de Ringbaard de baard aan de snor vast zit en bij de Goatee hoeft dit niet zo te zijn. Een vele gevallen zit de baard dan ook los van de snor. Daarnaast heb je bij de Extended Goatee ook haar op de wangen/kaaklijn.

Wij adviseren dit Baard model aan mannen die nog niet een volle baardgroei hebben op de wang, maar wel op de kin en snor. Het is ook ideaal voor mannen met een rond gezicht, omdat het namelijk lengte toevoegt aan je kin wat je gezicht minder rond maakt.

extended-goatee-baard-modellen-2022-baord-1 extended-goatee-baard-modellen-2022-baord-2


17. Mutton Chops

In weze is Mutton Chops een ander woord voor bakkebaarden. Bij de Mutton Chops laat je alleen de bakkebaarden tot je kin groeien. Het gebied rond de kin en snor is gladgeschoren. Het baard model wordt door veel bekendheden gedragen, vooral in de Rock wereld.

Laat de bakkebaarden 4 tot 6 weken groeien tot een volle baard. Scheer de kin en snor glad en zorg voor strakke contouren bij de bakkebaarden. Je kan hier overigens zelf mee experimenteren. Als je het mooier vindt om de bakkebaarden vrij te laten groeien, kan je de contouren minder strak zetten.

Het belangrijkste verschil ten opzichte van andere baard modellen is dat je de kinbaard en snor wegscheert.

Wij adviseren het baardmodel aan mannen die een beetje rebels zijn. Het baard model past voornamelijk bij mannen met een ovaal of rond gezicht.

mutton-chops-baard-modellen-2022-baord-1 mutton-chops-baard-modellen-2022-baord-2


18. Friendly Mutton Chops

De Friendly Mutton Chops is een variant op de normale Mutton Chops. Het grote verschil met de Mutton Chops is dat je bij de Friendly Mutton Chops de snor laat staan.

Laat de bakkebaarden en snor 4 tot 6 weken groeien tot een volle baard. Scheer de kin glad en zorg voor strakke contouren bij de bakkebaarden. Je kan hier overigens zelf mee experimenteren. Als je het mooier vindt om de bakkebaarden vrij te laten groeien, kan je de contouren minder strak zetten.

Het grootste verschil met de Mutton Chops is dat je bij dit baard model wel de snor laat groeien.

Wij adviseren het baard model aan mannen die een beetje rebels zijn. Het baard model past voornamelijk bij mannen met een ovaal of rond gezicht.

friendly-mutton-chops-baard-modellen-2022-baord-1 friendly-mutton-chops-baard-modellen-2022-baord-2


19. Potlood snor

De potlood snor is zeker in 2023 erg populair geworden. Je zal het baard model misschien ook wel kennen van de influencer Bram Krikke. Mede dankzij hem is de Potlood Snor zeer populair geworden in Nederland.

Bij de Potlood Snor laat je alleen de snor staan scheer je de rest van gezichtsbeharing weg. De snor laat je helemaal tot de randen van de mond lopen. Zorg ervoor dat de snor overal op dezelfde lengte is.

Het verschil met de Chevron Snor is dat de Potlood Snor een dunnere snor is. Laat hem dus niet te dik worden.


De Potlood Snor is niet voor iedereen weggelegd. Belangrijk bij de Potlood Snor is dat je een volle en donkere snorgroei hebt. Het is ideaal voor mannen die niet een baard willen laten groeien maar wel hun unieke look willen creëren. Ook bij de Potlood Snor is het belangrijk dat het goed onderhouden wordt. Om de snor goed in model te krijgen, wordt geadviseerd baardbalsem te gebruiken.

potlood-snor-baard-modellen-2022-baord-bram-krikke-1 potlood-snor-baard-modellen-2022-baord-2


20. Corporate Baard

De Corporate Baard (vertaald: zakelijk baard) heeft zijn naam te danken aan de zakelijk en nette uitstraling. Het baard model wordt vaak gedragen door mannen die werken in een kantooromgeving. Er wordt nog veel gedacht bij kantoorwerk dat het dragen van een baard voor onverzorgde mannen is. Echter is het tegendeel waar. Een strakke baard vergt juist meer verzorging dan het gladscheren van je gezicht.

De Corporate Baard is een volle baard die past bij de meeste gezichtsvormen. Je laat de baard groeien op zowel de wangen, bakkebaarden als bij de kin en snor. Het is een korte baard van 2 tot 5 cm lang. Probeer het dagelijks of om de dag te trimmen zodat het netjes en verzorgd eruit blijft zijn. Je kan eventueel de punten wegknippen met een baardschaar.

Het baard model is voor mannen met bijvoorbeeld een kantoorbaan, die het verzorgen van de baard niet erg vinden en voor mannen die een volle baardgroei hebben.

Extra belangrijk bij dit baard model is dat je de baard dagelijks verzorgt met de juiste verzorgende producten. Bekijk nu het assortiment voor jouw baardverzorgingsproducten.

corporate-baard-modellen-2022-baord-1 corporate-baard-modellen-2022-baord-2

21. Dutch Beard

De Dutch Beard, ook wel de Old Dutch, kon zeker niet ontbreken in onze blog. Bij de Dutch Beard heb je geen haar boven de mond, dus geen snor. Hierdoor krijg je een soort “ik weet wat ik wil en het maakt me niks uit wat andere daarvan vinden” uitstraling. Het baard model wordt tegenwoordig niet enorm veel gedragen maar het hoort zeker thuis in de top 24 populairste baard modellen van 2023. Een populaire man die dit baard model droeg was president Abraham Licoln.

Bij dit baard model laat je bakkebaarden, haren op de wang en kinbaard groeien. De snor scheer je helemaal glad. De baardlengte houd je ongeveer tussen de 8cm en 25 cm. Het valt dus zeker onder de lange baarden. Zorg hierbij voor strakke contouren.

Het grootste verschil ten opzichte van andere baard modellen is dat je alleen de snor helemaal wegscheert. Het verschil ten opzichte van de Chin Strap is dat je bij de Dutch Beard de baard over de gehele wang laat lopen. Bij de Chin Strap laat je alleen een baard groeien over de kaaklijn. 

Het is belangrijk om te weten dat de Amish Baard niet een variatie is op de Dutch Beard en de baard modellen niet hetzelfde zijn. Bij de Dutch Beard behoud je strakke contouren en houd je een verzorgde baard stijl. Bij de Amish Baard laat je de baard overal groeien en is het een wildere/vrijere stijl.

Wij adviseren dit Baard model aan mannen met een goede baardgroei en die houden van een oldschool/stoere look. Het Baard model past in principe bij elk gezicht. De Dutch Beard laat je gezicht langer lijken.

dutch-beard-baard-modellen-2022-baord-1 dutch-beard-baard-modellen-2022-baord-2


22. French Fork

Leuk feitje eerst: dit baard model is niet afkomstig uit Frankrijk. Evenmin de vork waar het zijn naam aan ontleent. De term French Fork betekent een vork met 2 tanden. Een French Fork is een volle baard die aan de onderkant in 2 “tanden” is gestijld.

Het type vork is via Frankrijk in Europa geïntroduceerd, maar is eigenlijk ontstaan in het Midden-Oosten net als het baard model. Dit specifieke baard model werd voor het eerst gezien in het Perzische rijk en heeft door de geschiedenis heen periodes van populariteit gehad. Tegenwoordig wordt het beschouwd als een chique stijl die niet enorm veel wordt gedragen. Maar onder baard liefhebbers is het zeker een bekend en gewild baardmodel en heeft daarom ook een plekje verdiend in de populairste baard modellen van 2023.

Het baard model is een volle baard van ongeveer 5 tot 20 cm lang. Het unieke zijn de 2 tanden onder het baard model (zie de afbeelding).

Wij adviseren het baard model aan mannen met een volle baardgroei en die houden van een chique stijl.

french-fork-baard-modellen-2022-baord-1 french-fork-baard-modellen-2022-baord-2 


23. Verdi Baard

De Verdi Baard heeft zijn naam te danken aan de bekende Italiaanse operacomponist Giuseppe Verdi. Het meest unieke van de Verdi Baard is de lange borstelige snor die naar de zijkanten is gekamd of op dezelfde manier is opgerold als een Engelse snor.

Bij de Verdi Baard zijn wangen kort getrimd en bij de kinbaard loopt de baard rond.

Een correct getrimde Verdi Baard is niet langer dan 10 cm. Hierdoor valt de Verdi Baard in de categorie “korte baard”.

Het baard model is ideaal voor mannen met een volle baardgroei en die ervan houden om de focus te leggen op hun snor. Het baardmodel is geschikt voor de volgende gezichtsvormen: driehoekig gezicht, hartvormig gezicht, hoekig gezicht en een rond gezicht.

verdi-baard-modellen-2022-baord-1 verdi-baard-modellen-2022-baord-2


24. Patchy Baard

Veel van de mannen hebben helaas niet de volle baardgroei zoals een echte Viking. Veel baardmerken verkopen ‘wondergroeimiddelen”, echter gaan al deze producten jou niet helpen bij het sneller en voller groeien van je baard. Het enige wat hierbij helpt is een goed baardverzorgingsroutine en geduld. Weten waarom Baardverzorging zo belangrijk is? Lees de blog: Waarom moet je je baard goed verzorgen?

Gelukkig betekent een vlekkerige baard (Patchy Baard) niet dat je een baby-faced leven vol scheerschuim en scheerirritaties moet leiden. Een korte/vlekkerige baard is een van de coolste baard modellen in 2023. De sleutel is om de volle delen van je baard te accentueren, terwijl je de vlekkerige delen kort houdt. Dus als je een goede snorgroei heb of kinbaard laat die delen dan groeien en houd de wangen bij een stoppelbaard.

We adviseren dit baard model aan mannen die geen volle baardgroei hebben en die liever niet een Goatee of Ringbaard willen laten groeien. Het past in principe bij elke gezichtsvorm omdat het geen vaste vormen kent.

patchy-baard-modellen-2022-baord-1 patchy-baard-modellen-2022-baord-2


Onthoud: belangrijk bij elk baard model is dat het goed wordt verzorgd. Zonder degelijke verzorging gaat het baard model er niet zo uitzien als je had verwacht, valt de baardgroei tegen en heb je kans op een geïrriteerde huid met baardroos. Dus zorg ten alle tijden voor een goede baardverzorging. Weten hoe je dit doet? Lees 5 tips hoe je jouw baard in topconditie krijgtDit vind je misschien ook interessant

 

img

Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen