5 tips hoe je jouw baard in topconditie krijgt

Iedereen wilt dat zijn baard in topconditie is. Het is goed te zien wanneer een baard in topconditie is en wanneer het verwaarloosd is. Een gezonde baard is gehydrateerd, zacht en makkelijk te stijlen. Een verwaarloosde baard ziet er droog uit, heeft gespleten haarpunten, is niet op lengte geknipt en in sommige gevallen is er haarroos waar te nemen.

Om de baard in topconditie te krijgen is het essentieel om hem dagelijks te verzorgen. Hierbij is het belangrijk dat je alle stappen toevoegt aan jouw dagelijkse routine.

In de stappen hieronder ga je lezen welke stappen jij moet volgen om elke dag een ultiem verzorgde baard te krijgen.

1. Was je baard dagelijks met Baardshampoo

Het is belangrijk dat je elke dag je baard goed wast. Alleen met water spoelen is niet genoeg om je baard optimaal te verzorgen. Het product dat het beste voor je baard is, is baardshampoo. Je kan baardshampoo gemakkelijk gebruiken tijdens het douchen of onder de kraan.

De baardshampoo van BAØRD hydrateert je baard, wast het vuil uit je baard en worden overtollige oliën uit de baard gewassen die de gezondheid van de baard in gevaar brengen.

Het is belangrijk dat je elke dag je baard goed wast. Alleen met water spoelen is niet genoeg om je baard optimaal te verzorgen. Het product dat het beste voor je baard is, is baardshampoo. Je kan baardshampoo gemakkelijk gebruiken tijdens het douchen of onder de kraan.

Door de baardshampoo goed in je baard te wrijven zal je baard weer schoon en gehydrateerd zijn. Zorg ervoor dat de shampoo goed schuimt voor het optimale resultaat.


dagelijks-baardshampoo-gebruiken

Normale zeep of shampoo zal niet voor het gewenste resultaat zorgen en kan de huid irriteren. Dit komt omdat de huid op het gezicht extra gevoelig is.

2. Gebruik dagelijks baardolie

Dagelijkse baardolie gebruiken is misschien wel de belangrijkste stap om je baard in topconditie te krijgen.

De baardolie van BAØRD bevat verschillende oliën die rijk zijn aan vitamines en nutriënten.

De baardolie van BAØRD heeft veel voordelen:

1. Voorkomt droge en stugge haren

2. Houdt de baard goed in model en geeft de baard glans

3. Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten

4. Hydrateert de baard en de onderliggende huid

5. Laat de baard er voller uitzien

6. Laat je baard ultiem ruiken

7. Voorkomt baardroos

gebruik-dagelijks-baardolie

Met een kleine baard kan je beginnen met het 1 keer per dag gebruiken van baardolie. Heb je een grotere baard kan je het 2-3 keer per dag gebruiken. Is de luchtvochtigheid laag, wordt er geadviseerd om het meerdere keren per dag te gebruiken.

Lees de blog 7 redenen waarom je dagelijks baardolie moet gebruiken  als je meer wil weten over wat baardolie allemaal voor jou kan bieden.

3. Trim je baard met een schaar

Om je baard op de gewenste lengte te krijgen en het kwaliteit van de baardharen te behouden, is het op lengte knippen van je baard met een schaar de beste methode.

Hoe zorg je ervoor dat je alle baardharen op dezelfde lengte knipt?

Als je wakker wordt zitten alle baardharen vaak ruig door elkaar. Het wordt daarom geadviseerd om de volgende stappen te doorlopen:

1. Was als eerst de baard met baardshampoo.

2. Als je baard droog is, borstel je alle baardharen naar boven, zodat je eruit komt te zien als een leeuw.

3. Kam ze vervolgens weer terug naar beneden.

4. Kijk welke baardharen overeind komen en opvallen. Knip de haren uitsteken af met de schaar.

Ter ondersteuning kan je hierbij de contouren kam gebruiken.

Dit is een goede manier om je baard te controleren op stugge haren die na het slapen lijken op flexibele haren. Overdrijf het niet met het bijknippen van je baard, knip echt alleen de uitstekende puntjes af. Dit hoeft nog geen minuut te duren en kan je doen aan het einde van je baardstijl sessie.

Weten hoe je je baard het beste trimmen? Lees onze blog: Hoe moet ik mijn baard trimmen?


4. Kam en borstel je baard

Met de anti-klit kam kan je gemakkelijk klitten uit de baard halen op een pijnloze manier. Wanneer de baard recht is en geen klitten bevat, kan je baardolie aanbrengen met de behulp van de baardborstel. 

borstel-de-baard

Als eerst breng je de baardolie aan op de baard. Vervolgens borstel je het door de baard zodat de baardolie wordt verdeeld. Als afwerking kan je de anti-klit kam weer gebruiken om ervoor te zorgen dat je een rechte en strakke baard krijgt.

5. Stijl je baard met baard balsem

Om je baard er ultiem uit te laten zien gebruik je de baardbalsem van BAØRD.

Baardbalsem is een stevige geurloze balsem waarmee je de snor en baard in model brengt en tegelijkertijd verzorgt.

Waarom baardbalsem gebruiken naast baardolie?

Hoewel baardolie vaak dient als lichte stijler, is baardbalsem toch essentieel om bij de hand te hebben. Baardbalsem geeft je totale controle over je baardharen, omdat het sterker is dan baardolie. Baardbalsem zit boordevol voedende ingrediënten die zowel het haar als de huid eronder verzachten en beschermen, vergelijkbaar als lippenbalsem.

Hoe gebruik je baardbalsem?

Van de baardbalsem neem je een vingerpunt op je hand en wrijf het warm. Verdeel het gelijkmatig over de baard en borstel het uit met de baardborstel. Als dit niet genoeg blijkt, neem je nog een vingerpunt bij.

Houd in het achterhoofd dat dit richtlijnen zijn, oftewel jij bepaalt zelf. Je zult uiteindelijk zelf ontdekken wat het best werkt voor jouw baard door wat met de hoeveelheden te variëren. In de meeste gevallen,'Less is more' als het om baardbalsem gaat. Denk er ook aan dat balsem niet verdampt zoals water. Als je teveel aanbrengt, kan het uiteindelijk vies en vettig worden, wat een 'akward situation' kan veroorzaken waar je niet op zit te wachten.


BEN JIJ DOOR DIT ARTIKEL GEÏNTERESSEERD GERAAKT IN DE BAARDVERZORGING PRODUCTEN VAN BAØRD?
BEKIJK DAN NU ONS GEHELE AANBOD !


Dit vind je misschien ook interessant

 

img

Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen