7 redenen waarom je dagelijks baardolie moet gebruiken

In de blog leggen wij samen met onze baard experts uit waarom je dagelijks baardolie moet gebruiken.
Baardolie is een samengesteld product van verschillende voedzame oliën die allemaal hun eigen werking hebben. De verschillende oliën bestaan uit basisoliën en essentiële oliën. Het grootste gedeelte van de baardolie bestaat uit basisoliën (ook wel carrier oliën) en een klein gedeelte, 15% bij BAØRD, uit essentiële oliën. Basisolie wordt gebruikt om de essentiële oliën te verdunnen voordat ze op de baard worden aangebracht.

De combinatie van oliën maakt de baardolie uniek en geeft een baardolie zijn specifieke geur en eigenschappen. De baardolie van BAØRD is zo samengesteld dat het de volgende 7 eigenschappen heeft:

1. Voorkomt droge en stugge haren

2. Houdt de baard goed in model en geeft de baard glans

3. Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten

4. Hydrateert de baard en de onderliggende huid

5. Laat de baard er voller uitzien

6. Laat je baard ultiem ruiken

7. Voorkomt baardroos

1. Voorkomt droge en stugge haren

Bekend is dat baardhaar sneller uitdroogt dan hoofdhaar. Een ongezonde baard is droog en stug en heeft behandeling nodig. Omdat de baardharen snel uitdrogen, is het essentieel ze goed te onderhouden.

In de baardolie van BAØRD zitten verschillende vitamines en nutriënten die de haren en de haarzakjes binnen gaan, zodat je haar weer soepel en zacht wordt. Daarnaast herstelt het de gespleten en dode haarpunten in de baard zodat het er weer fris uitziet.

Als je het dagelijks gebruikt en goed in je baard masseert dan zal het binnen enkele dagen positief effect opleveren.

2. Houdt de baard goed in model en geeft de baard glans

Als je de deur uitstapt, is het belangrijk dat je baard goed in model zit, er geen haren uitsteken en dat de baard licht glanst.

Door de verschillende oliën in baardolie wordt je baard soepel. Hierdoor is goed mogelijk om je baard gemakkelijk te stijlen samen met de baardborstel. Door de oliën krijgt je baard een lichte glans, wat toevoegt aan een strakke look.

Vooral als je baard wat langer wordt dan neemt de kans op uitstaande haartjes toe. Om alle haartjes in het gareel te houden, wordt geadviseerd baardolie te gebruiken, zodat het makkelijker is om de baard te verzorgen.

3. Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten

In veel reguliere baardverzorging producten vind je tegenwoordig toevoegingen die eigenlijk helemaal niet zo goed voor je zijn en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk voor je huid en je gezondheid.

Om ervoor te zorgen dat de huid onder je baard niet geïrriteerd raakt, is het belangrijk dat er geen chemische middelen gebruikt worden in baardolie.

In de baardolie van BAØRD zitten 100% natuurlijke ingrediënten. Dit zorgt ervoor dat het er geen irritaties op de huid komen en dat de oliën goed opgenomen worden door de baard en de huid. Ook zijn natuurlijke producten prettig en fijn te gebruiken. Zo krijg je het optimale resultaat zonder nadelige bijeffecten.

4. Hydrateert de baard en de onderliggende huid

Het laatste dat je wilt is dat je een geïrriteerde rode huid krijgt onder je baard en je baard er futloos uitziet. Dit komt omdat je baard en de huid onder de baard zijn uitgedroogd. Dit kan de groei van je baard tegenhouden en zorgen voor baardroos, een jeukende huid en uitgedroogde baardharen.

Hoe komt het dat de huid en baard uitdroogt?

De baard en huid hebben een gebrek aan talgolie. Talgolie is zeer belangrijk voor de conditie van je baard.

De baardolie voegt de oliën toe aan de baard, wat resulteert in een baard en huid in top conditie. Vooral voor mensen met een gevoelige huid is de baardolie van BAØRD ideaal, aangezien het bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten. Zo worden irritaties van de huid voorkomen.

5. Laat de baard er voller uitzien

Niet iedereen heeft vanaf zijn geboorte een volle baard zoals Dan Bilzerian. Toch wil je wel een volle baard hebben om de ultieme baard en uitstraling te krijgen.

Jouw vraag is dan: Laat het mijn baard sneller groeien?

Veel winkels verkopen het verhaal dat baardolie je baard opeens 3 keer zo snel laat groeien. Dit is helaas niet mogelijk. Het is geen groeiserum (dit bestaat niet).

Wat doet de baardolie dan wel?

Als eerste zorgt de baardolie van BAØRD ervoor dat je baardharen allemaal recht naast elkaar komen te zitten. De baardharen blijven recht wat resulteert in een vollere look.

Ook kan je dankzij de baardolie te baardharen stijlen hoe je het zelf wil. Zo kan je met de baardharen kale plekken opvullen waardoor het een volle strakke baard wordt.

Het laatste en misschien ook wel het belangrijkste aspect is dat een verzorgde baard daadwerkelijk beter groeit dan een onverzorgde baard. Een droge baard en huid houden de groei tegen. Baardolie voed je baard met vitamines en nutriënten en hydrateert de baard en de huid. Dit zorgt voor de ultieme groei.

6. Laat je baard ultiem ruiken

Als je de baard weinig tot niet verzorgt, kan de baard en snor gaan stinken. Ten eerste is dit niet fijn voor jezelf, aangezien de baard en snor zich recht onder de neus bevinden. De gehele dag ruik je jouw eigen stank.

Naast dit is de nummer #1 afknapper voor vrouwen een stinkende man. Andere mensen zullen de stinkende baard ruiken en bij je op afstand blijven. Zeker als je een mooie vrouw van plan bent voor het eerst te zoenen kan dit een flinke afknapper zijn. Je wilt dus zeker geen stinkende baard hebben!

Wat je ook niet wilt, is dat je baard een zoete en heftige lucht heeft. Aangezien je jouw baard en snor direct onder je neus zitten, is een zoete en heftige lucht niet aangenaam en kan je hier misselijk van worden.

Wat je wel wilt is dat je baard mannelijk ruikt (niet een te heftige geur) en dat je baard juist mooie vrouwen aantrekt.

De baardolie van BAØRD heeft de ultieme geur!

Het is een lichte mannelijke geur die je onweerstaanbaar laat ruiken en waarvan je zelf ook geen genoeg krijgt.

7. Voorkomt baardroos

Als de huid onder je baard erg is uitgedroogd kan baardroos (witte schilfers) plaatsvinden. Dit is heet laatste wat je wilt, want je krijgt witte schilfers is de baard, wat er onaantrekkelijk uitziet.

Met dagelijks gebruik van de baardolie van BAØRD zorg je ervoor dat je binnen enkele dagen af bent van de baardroos. Dit komt door het hydraterend en voedend vermogen van de baardolie. Het is hierbij ook zeer belangrijk dat je jouw baard goed schoonmaakt met baardshampoo.

Conclusie

Is baardolie een wondermiddel? Nee, maar het voegt enorm veel toe om het dagelijks te gebruiken zodat jij een ultiem verzorgde baard krijgt!

Te weten komen wat de beste Baardolies zijn? Klik dan hier!

BEN JIJ DOOR DIT ARTIKEL GEÏNTERESSEERD GERAAKT IN DE BAARDOLIE VAN BAØRD?

BEKIJK DAN NU MEER INFORMATIE OVER DE BAARDOLIE VAN BAØRD!


Dit vind je misschien ook interessant

 

img

Succesvol toegevoegd aan de winkelwagen